Pergola vouwdoek

Trendy zonwering onder pergola’s

Een opvouwbaar doek wordt in verschillende kwaliteiten en doek uitvoeringen gemaakt. Van huis en tuin kwaliteit verkrijgbaar in bouwmarkten tot en met professionele systemen, welke ook in de horeca worden toegepast. Het eerste verschil is de aandrijving en ondersteuning van het doek. Deze is met staaldraden of met geleiders verkrijgbaar. Het tweede verschil zit in de keuze aan doek soorten en doek eigenschappen.

Hoe zwaarder het systeem hoe meer bestand deze ook is tegen regen en niet alleen tegen de zon. Zon-Comfort biedt u een ruime keuze aan systemen en kwaliteiten

Soorten systeem

In vouwdaken zijn veel verschillende typen en aldus. De systemen zijn ontwikkeld vanuit verschillende doelstellingen, zo zijn de zwaardere systemen ontwikkeld als terrasoverkappingen, om bij mooi en slecht weer beschermd te zijn tegen zon & regen. Deze systemen zijn meestal voorzien van geleiders, de baleinen gemonteerd worden. Voorbeelden van deze systemen zijn oa verkrijgbaar bij WAREMA, Stobag, BT, Gibus en onze huisselectie S-line.

De andere systemen zijn ontwikkeld om onder een glazen overkapping gemonteerd te worden. Dit zijn lichte systemen, meestal op draadgeleiding gemonteerd. De beleinen hangen dan aan de spandraden.

Bediening van vouwdoek

Het vouwdoek kan handmatig met een trekkoord of elektrisch met een motor bediend worden. Bij elektrische bediening wordt het systeem aangedreven met een 230 volt motor.

Soorten doek

De vouwdoeken zijn verkrijgbaar in diverse doeksoorten, waaronder acryl zonwering doek, of meer waterdichte doeken, waarvan het water gemakkelijk kan aflopen. De zwaardere systemen worden geleverd met dik PVC doek, wat zeer sterk is en geheel waterdicht.