Little V – Den Haag

Terras het gehele jaar door

Little V den Haag, is een gerenomeerd Vietnamees restaurant gevestigd in het centrum van Den Haag, aan het rabbijn Maarsenplein. Om de vele gasten de gelegenheid te bieden om de echte Vietnamese sfeer te laten beleven is het restaurant geheel in deze sfeer ingericht. Voor het buitenterras is door de eigenaar de heer Do, ook gekozen voor deze sfeer. Het terras moest ook het gehele jaar gebruikt kunnen worden, met zon, met regen, met wind.

Pergola zonwering, textiele overkapping voor terras in den Haag
Terrasoverkapping Little V den Haag, pergola zonwering

Toegepaste terrasoverkapping

Little V in den Haag, heeft gekozen voor een maatwerk textiel dak. De staalconstructie waarop het textieldak is gemonteerd is ontworpen door Zon-Comfort in overleg met architectenkantoor Maxwan uit Rotterdam. Het frame is geplaatst met een krinnerpaal fundatie. De toegepaste ZIP pergola zonwering VI 400 is een gasdruk aangedreven systeem met zeer hoge stabiliteit.

Toegepaste verwarming

Warmte op koude dagen is belangrijk op een terras. Bij Little V is gekozen voor een combinatie van gasverwarming en elektrisch verwarmen. De gasverwarmingen zijn tegen de gevel gemonteerd en de elektrische heaters zijn onder het textieldak gemonteerd. Door deze combinatie kan er snel en gericht verwarmt worden.

Toegepaste verlichting

De verlichting op een terras bepaald de sfeer. Bij Little V is veel aandacht gegeven aan de beplanting en aankleding van het terras. Ook de verlichting is aangepast aan deze gevraagde sfeer. Deels is er gekozen voor regelbare, dimbare LED verlichtingsbalken, anderzijds aan sfeer verlichting met een snoer en verlichtingspeertjes.